DAHABI BÚVÁRTÚRA

 Dahab:

Dahab Egyiptomban, a Sinai félsziget keleti partján fekszik. Homokos tengerpartján öt éve csak beduinok és hippik töltötték gondtalan életüket. Ma korszerű búvár centerek, szállodák, éttermek találhatók a híres öböl partján. A hely máig megőrizte érintetlenségét, a kis bazárok és a parti vendéglők hangulatát nem felejtik el az ide látogatók. Dahab elérhető repülővel Kairón keresztül, onnan tovább autóval vagy autóbusszal.

 A Vörös-tenger a világ egyik legcsodálatosabb koralltengere. Dahab és környéke az idelátogatónak felejthetetlen búvárélményeket nyújt a Blue Hole, az Islands, a Canyon, az Abu Gelal, és a Ras Abu Gallum felfedezésével. Majdnem harminc parti merülőhely és több hajós kirándulás között válogathat a búvár. A szárazföldi túrák kiegészítik a több, mint 10 hajóból álló hajóroncsos szafarikat, amelyek elvezetnek a Thistlegorm, a Carnatic, a Gianis D, és a Dunraven roncsokhoz. Állandó társunk a víz alatt közel 1000 fajta hal, amely színessé és érdekessé teszi a korallok tengerét.

 A túra:

Indulás időpontja:                 2004-03-03 / Ferihegy II. 8:00

Hazaérkezés időpontja:        2004-03-10 / Ferihegy II. 18:00

A túra ára tartalmazza:

-         Egyhetes túra (8nap/7 éjszaka) félpanziós ellátással a Hotel Coral Coast*** tengerparti szállodában, 2-3 ágyas, zuhanyzós, WC-s, erkélyes, tengerre néző szobákban,

-         Repülőjegy Budapest - Sharm El Sheik - Budapest,

-         Transzfer a reptér és a szálloda között,

-         Alap utazási biztosítás, lemondási biztosítás, reptéri illeték,

-         Vízum (telepített vízum, megérkezéskor a reptéren kell elintézni),

-         10 parti merülés (26 merülőhely közül lehet választani),

-         Transzferek a merülőhelyek és a szálloda, illetve a bázis között,

-         Tapasztalt magyar búvárvezetők,

Búvároknak:                                      149.000- Ft

                        Kísérőknek:                                       109.000- Ft

Az ár nem tartalmazza:

-         A (komplett) felszerelések bérleti díját:

Merülési csomag esetén:                   24. 000- Ft

Egy napi bérlés esetén:                     8. 100- Ft/nap

Fakultatív program:

-         3 merülés a Thistlegorm roncsánál (elvetemült haladóknak ajánlott)

-         Reggeli és ebéd a hajón

Búvároknak:                                      22. 000- Ft

A szálloda:

-         30 szobás, nagyon tiszta, újonnan épült szálloda.

-         A tengerparton hangulatos beduin pihenő, nem messze az Eel Garden merülőhelytől

-         5 percre a Lighthouse búvárcentrtől

 HOTEL CORAL COAST***

 A bázis:

A Lighthouse nevet viselő merülőhelytől 10 m-re van az új búvár klub. Felújított környezetben, teljesen új felszerelések biztosítják az idelátogatók igényeinek maradéktalan kielégítését.

Az alapfokútól a profi szintig biztosítunk búvárképzést, tanterem és saját parti merülőhely a /LIGHTHOUSE REEF/ áll rendelkezésre a tanfolyami anyagok elsajátításához / természetesen magyar nyelven /. Lehetőség van a NITROX gázos merülésre is, valamint TDI, IANTD technikai tanfolyamra és a TRIMIX-el való merülés megismerésére.

 Egyiptomban a törvényeknek megfelelően csak oktatók merülhetnek vezető nélkül. Ennek értelmében minden csoporthoz vezetőt biztosítunk, aki segít a merülés zökkenőmentes lebonyolításában és a szükséges engedélyek beszerzésében. A vezető, aki képzett magyar búvár, 1-2 éves helyi gyakorlattal segíti a csapat gondtalan merülését, pótfelszerelést és egészségügyi ellátást biztosít. Regisztrálnunk kell a búvár igazolványt és naplót merüléseknél, ezért mindenki hozza magával.

 Merülőhelyek:

BLUE HOLE

Az egyik legismertebb dahabi búvárterep. A világon a veszélyessége miatt vált híressé. Nagyon elővigyázatos búvárkodást igényel. A képen látható nyílást 50m-es mélységben egy alagút köti össze a nyílt tengerrel, melyből már nagyon sok búvár nem tért vissza.

max. mélység 120m

CANYON

A tenger alatt 17m-es mélységben egy Canyon kezdődik, mely helyenkén nyílt, néhol pedig zárt barlangot képez. A felső részén egy 4 köbméteres helyiség található, mely tele van üveghalakkal, és a búvárok szabályosan a halakban úsznak

max. mélység 52m

ISLANDS

Két elsüllyedt korallsziget egy természetes labirintust képez a homokos tengerfenéken, pár méterre a parttól. A szigeteket körülúszva kék pettyes rájákat, napóleonhalat, teknősöket, korallsügereket és szerencsés esetben polipokat is láthatunk.

max. mélység 19m

EEL GARDEN

A homokos tengerfenékből mintha fűszálak lennnének kerti angolnák lengenek a gyenge áramlásban. A homokpart elején és végén gyönyörű korallzátony ékeskedik. A mélyebb részeken korallerdoket találunk.

max. mélység 30m

HUTS

max. mélység 30m

ABU TALHA

max. mélység 25m

ABU HELAL

A part menti homokos lagúnából kiúszva a korallzátony teljes szépségében tárul elénk. Halak, polipok, rákok, tintahalakat láthatunk mindenfé. Délután a napóleonhal is előbújhat a korallok mögül. Ha állandóan keletnek tarunk, 40m körül egy ún. Kis Canyon-ra lelünk, melynek hossza még nincs feltérképezve

max. mélység 45m

THREE POOLS

A korallok 3 medencére hasonlító mélyedést képeznek a tengerben. Ha ezeken túlúsztunk, egy korallokkal 100%-ig beborított tengerfenék tárul elénk. A lágy és a kemény korallok minden fajtájával. A pöfeteghalak a néhol kikandikálló homokban pihennek.

max. mélység 30m

LIGHT HOUSE

Közvetlenül a búvárcenter előtt dahab egyik legismertebb és élővilágban leggazdagabb zátonya húzódik. Apálykor a felszín fölé emelkedik a zátony teteje, mely lépcsőzetesen zuhan a mélybe. Minden egyes fokozat megfelel a búvárok érdeklődésének. 6-15-18-22-30-40m-es mélységekben lágy korallok, tűzhalak, murénák, vitorláshalak, kis tonhalak, sügerek, bohóchalak várják a kíváncsi vendégeket.

max. mélység 40m

 Jelentkezési határidő (a teljes össze befizetésével):  2004-02-11

 Jelentkezni lehet:

Huszár Attila

NASE OW Instructor

DAN O2 Provider