THAIFÖLD, PHUKET, PATONG BEACH

 

Patong Beach Phuket szigetén belül a nyugati part legnépszerűbb nyaralóhelye. Ebben a régióban találhatók a legszebb merülőhelyek, emellett a parton is számtalan szórakozási lehetőségre nyílik alkalom. Az igazi turistaszezon októbertől májusig tart. Ilyenkor az átlaghőmérséklet 32-35 fok, a tengervíz hőmérséklete alig pár fokkal hűvösebb a levegőnél.

A sziget kb 540 négyzetkilométer kiterjedésű, egyénileg is könnyen bejárható.

 Pénznem: Bath / 1 THB = 5,13 HUF

 Közlekedés: jobb oldalon!!!

Ételek: Phuketten kb. 5000 vendéglátóhely működik. Ezek között megtalálható az egyszerű utcai kifőzdétől kezdve a gyors éttermi hálózatokon keresztül, a nemzetközi konyha legválasztékosabb ételeit kínáló reprezentatív éttermekig minden.

Thaiföld egyetlen magyar étterme is itt működik a szigeten és öregbíti a magyar konyhánk hírnevét. Természetesen az idelátogató vendégeket elsősorban a thai konyha megismerése vonzza és a különféle „tengeri herkenyűk” csemegézése.

Ételeik könnyűek, sok zöldséggel, hirtelen sült húsfalatokkal készülnek. A fő fogások elkészítése nyers alapanyagból sem tart 5-6 percnél tovább.

De érdemes vigyázni! A kevésbé csípős ételekhez szokott gyomor hamar megadja magát a chili paprikákkal és thai curry-kel bőven fűszerezett menüknek

Az utcán csak meleg, illetve jelenlétedben megsütött ételt érdemes fogyasztani, hideg ételt, gyümölcsöt, shake-t nem éri meg vásárolni, mert van, hogy hosszú napokig árulják, és ez enyhén „balesetveszélyes”!
 

A TÚRA LEÍRÁSA:

 

Az indulás időpontja: 2006 március14

 

Utazás:

közvetlen MALÉV charter járattal, Budapest – Dubai – Bangkok – Phuket légi útvonalon, ami kb. 16 – 18 óra. Innen transzfer a Patong Beachen található Magyar Csárda és Vendégházba.  

 

Szállás:

a Magyar Gulyás Csárda és Vendégházban, ahol a szobák minibárral, széffel, tévével és klímával felszereltek.

 

 

 

 

Ellátás:

reggeli az étteremben, tízórai a hajón (szendvics, aprósütemény, tea, kávé), ebéd a hajón, vacsora egyénileg (10% kedvezmény a szálloda éttermének áraiból)

 

 

 

 

Búvárprogram:

4 napon át napi két merülés, az árban a kikötő és a szállás közti transzfer is benne van. Az első merülésre a délelőtti órákban kerül sor, majd délután egy újabb merülés következik.

Amennyiben a búvárhajó a Shark Point / King Cruiser-hez megy, akkor ott 3 merülés van, de ezt csak gyakorlott búvároknak ajánlott, mivel itt mélyebbre merülünk, nagyobb áramlatok vannak és sok kistestű cápával lehet találkozni. A részvételi díjon felül a helyszínen ezért a pluszmerülésért 16 USD-t kell fizetni.

A hajó fél hat körül érkezik vissza a kikötőbe, ahonnan visszavisznek minket a szállodáig.

Szabadidős programok:

Ami nem kerül pénzbe: napozás, úszás, strandolás Patong Beach-en és Phuketben.

A szigeten rengeteg szervezett program van, de érdemes robogót bérelni és egyénileg is bejárni a környéket. Motorok bérléshez csak útlevél kell, egy napra a robogók 150-200 THB (1000Ft), nagy motorok, chopperek 500-600 THB, a jeepek 700-900 THB. A benzin ára kb. 125 HUF/liter

Phuket belvárosában természetesen lehetőség adódik a hajnalig tartó szórakozásra is, mindenütt bárok, utcai koncertek, karaokeek, diszkók, lokálok… Központi kiindulópontja a patongi éjszakáknak a Soi Bangla, amely egy nappali fényességgel megvilágított utca, amin szinte mozdulni sem lehet. Az utca egyik oldalán a transzvesztiták csillogó-villogó világa, a másikon a könnyű lányok ezreit foglalkoztató bárok tömkelege…

További látnivalók Phuketten: Vízesés, nemzeti parkok, rezervátumok, állatkert, kilátók, tengeri akvárium, gyöngyfarm, bevásárlóközpontok...stb.

A TÚRA KÖLTSÉGEI:

 

Búvároknak: 301.000- Ft, mely tartalmazza:

 • Repülőjegy
 • Reptéri illeték
 • Vízum
 • Biztonsági díj
 • Transzfer a repülőtérről a szállodához és vissza
 • 6 éjszaka szállás reggelivel, napi transzfer a szállodától a kikötőbe és vissza
 • Hajós merülés 4 napon keresztül (napi 2 merülés) ellátással (tízórai, ebéd, kávé, tea)

 

Kísérőknek: 213.000- Ft, mely tartalmazza:

 • Repülőjegy
 • Reptéri illeték
 • Vízum
 • Biztonsági díj
 • Transzfer a repülőtérről a szállodához és vissza
 • 6 éjszaka szállás reggelivel

 

Megjegyzés:

A repülőjegyek a jegykiállítást (kifizetést) követően nem visszaválthatók, dátummódosítás nem lehetséges, névcsere 20.000 Ft / fő.

Az ár nem tartalmazza a „bbp” biztosítást, valamint a stornóbiztosítást, melyek igény esetén megköthetők.

Az ár nem tartalmazza a búvárfelszerelések költségeit, melyek itthon, vagy a helyszínen egyaránt bérelhetők.

Minden búvár köteles a búvárminősítését igazoló nemzetközi kártyát és a merülési naplóját bemutatni, illetve magával hozni.
 

JELENTKEZÉS:

A túra lefoglalása a repülőjegy árának befizetésével történik. A fennmaradó összeget az indulástól számított négy héttel kérjük kiegyenlíteni.

 

Jelentkezés:

 

 

Huszár Attila

------------------------------------

Búvár-Sportoktató / PTI 646286

NASE OWD Instructor / OWI 161000890 IT

DAN O2 Provider

------------------------------------

Divehard Búváriskola

H-9200  Mosonmagyaróvár

Kender u. 12.

Tel.:     +36 20 4696-260

Fax.:    +36 96 579-881

------------------------------------

E-Mail: divehard@info.hu

URL:    www.divehard.hu